ZWAAISTENEN
EEN SIMPEL GEBAAR
Een “Zwaaisteen” is een speciale mozaïektegel in de stoep die uitnodigt om naar elkaar te zwaaien. Een simpel gebaar om contact met elkaar te maken in de buurt. Gezelligheid, spontaan contact en een glimlach daar draait het bij een Zwaaisteen om. Een “Zwaaisteen” is een versierde stoeptegel met vrolijke zwaaihand die mensen uitnodigt om oog te hebben voor elkaar. Dit kan door te zwaaien naar mensen die regelmatig thuis zijn en door mensen op straat te groeten. Zwaaistenen vind je bij mensen voor het huis, op de stoep van een zorginstelling of op een centrale plek in de wijk. Deze mozaïek-tegel nodigt je uit om te zwaaien naar elkaar. Door deze contactmomentjes krijg je meer oog voor elkaar. Zo bouw je aan meer contact met je omgeving.
WEEK TEGEN EENZAAMHEID
Ook in Waddinveen doken deze stenen de afgelopen jaren op. Tijdens de Week Tegen De Eenzaamheid hebben we dorpsgenoten uitgenodigd om zelf ook een “Zwaaisteen” te maken en zo hun eigen buurtje weer een klein beetje gezelliger te maken doordat mensen elkaar weer gaan groeten.
Tijdens de Week tegen Eenzaamheid zijn er 6 prachtige zwaaitegels gemozaïekt voor een ander. Onder deskundige leiding van Karin Nap zijn er in Zonnig Zuid aan de Victorstraat 4 in Waddinxveen een zestal fraaie zwaaistenen gemaakt die wethouder Brigitte Leferink op maandag 19 december 2022 feestelijk heeft onthuld op de Wingerd. Op dezelfde dag kreeg ook familie Van der Steen een zwaaitegel bij hun huis in Park Triangel.
EEN VERVOLG ?
Wil jij je eigen buurtje een klein beetje gezelliger maken doordat mensen elkaar weer (weer) gaan groeten. Een zwaarsteen kan anderen net dat vrolijke zetje in de rug geven om iemand te groeten op straat. Even zwaaien naar elkaar kan de eerste stap zijn naar meer contact met je omgeving. Dit vraagt dan ook om een vervolg!
HipHelpt Waddinxveen organiseert in februari 2023 weer een gelegenheid om stenen te mozaieken voor jezelf of een ander. Er zijn géén kosten aan verbonden en de gemeente Waddinxveen zorgt dat deze “zwaaisteen” na afloop dan voor jouw deur komt te liggen. Wacht niet langer en meld je aan bij Janny Dekkers of Carla Kop. Deze dames zijn dinsdag & donderdagmiddag telefonisch bereikbaar via 06 40 00 03 14. Of stuur een mailtje naar c.kop@hiphelpt.nl Kijk voor meer informatie op https://hiphelpt.nl/waddinxveen