​​​​​​​
EENZAAMHEID IN BEELD
TON BENNEMEER
Tijdens “De week tegen EENzaamheid” kon je deze posters niet meer ontlopen. Ton Bennemeer had een drietal sporthelden uit Waddinxveen geportretteerd die als ambassadeur van deze week actief waren. De foto’s van Roy Korving, Irene van der Reijsen & Leen van Steensel vormden de basis van deze affiches waarmee we inwoners van ons dorp wezen op de talloze activiteiten die tijdens deze week werden georganiseerd. Onze 3 sporthelden hebben daarnaast ook een actieve rol gehad tijdens de “De week tegen EENzaamheid”.
ROY KORVING
Roy Korving bokste jarenlang in de Duitse Bundesliga, één van de zwaarste competities van de wereld. Roy had maar één doel, de Olympische spelen van 2016 halen! Als zwaargewicht bokste hij voor Team NL wedstrijden over heel de wereld tegen mannen met dezelfde dromen als Roy.
“Als je wint heb je vrienden” zegt Roy, “veel vrienden” Maar dan is het 2016, het jaar dat het moet gebeuren. Roy staat op dat moment op plaats 5 van de beste boksers van de wereld. Nog slecht één toernooi in Azerbeidzjan, om precies te zijn in Bakoe, moet Roy winnen om zijn droom, de Olympische spelen, waar te maken. Roy slaat iedere tegenstander ronde voor ronde naar huis en komt steeds dichter bij de finale. In een kolkend boksarena in het knotsgekke hete Bakoe gaat het faliekant mis!
Hoe hard topsport kan zijn blijkt de jaren daarna. Roy verliest niet alleen zijn partij maar ook al zijn (zou later blijken) plastic vrienden. Hij sprak niemand meer. Zijn identiteit die in de sport lag was op dat moment helemaal weg. “Ik heb mij daarna een tijdlang héél eenzaam gevoeld”.
Tijdens “DE WEEK TEGEN EENZAAMHEID” heeft Roy zijn verhaal op diverse plekken mogen doen en heeft hij zowel op ‘t Coenecoop Academie als in het Anne Frank Centrum bokstraining gegeven. Zijn training heeft met Hart van Nederland zelfs de landelijke media gehaald.
IRENE VAN DER REIJKEN
Irene van der Reijken is steeplechase loopster met een nationaal record van 9.27.38. Vorig jaar vertegenwoordigde zij Nederland met Team.NL op de Olympische spelen van Tokyo. Inmiddels is Irene naast topsportster ook afgestudeerd en werkt als basisarts op de spoedeisende hulp in Dordrecht. Ze maakt keuzes op gevoel. Bijvoorbeeld door niet op Papendal te trainen maar bij haar eigen vertrouwde club in Rotterdam. Juist in Rotterdam waar ze haar individuele sport kan uitoefenen maar samen traint met andere sporters, vrienden.
“Wees niet bang om hulp te vragen of ergens op af te stappen als je jezelf eenzaam voelt. Je zult zien dat er genoeg mensen zijn die je zien” Iedereen herkent eenzaamheid in welke vorm dan ook. De een heeft er of een weg in gevonden of het geluk gehad dat er iemand was die wilde luisteren. Een ander zou erin kunnen verdrinken. Laten we om ons heen blijven kijken. Het zijn namelijk juist de woorden die je niet zegt die ertoe doen!
LEEN VAN STEENSEL
Op zijn 16e wordt Leen via v.v.c. Be Fair gescout door voetbalclub FC Utrecht. Een jongensdroom was het, voetballen voor FC Utrecht. Daarna speelde Leen in de Bundesliga bij Carl Zeiss Jena. Een harde leerschool was het, zegt Leen. “Op latere leeftijd heb ik hier zeker wat aan gehad”
Weer terug in Nederland, was Excelsior Rotterdam het nieuwe toneel waar Leen zijn klasse etaleerde. Diverse wedstrijden speelde hij tegen topspitsen als Makaay en Suarez, soms had hij ze in zijn broekzak, een andere keer het nakijken.
Leen z’n knieën wilde niet meer, op 28-jarige leeftijd, in de bloei van zijn carrière, hij wilde nog zo graag, gaf zijn lichaam het op! Na 12 jaar topsport was het van de één op de andere dag afgelopen. Van iemand naar niemand, zo voelde het!  Zijn lijf maar vooral zijn hoofd kon het thuiszitten, zijn nieuwe leven niet aan. Hij kampte met overgewicht en voelde zich vaak eenzaam in de grote mensen wereld. Dit wenst hij niemand toe, ook de mensen die hem hebben laten vallen niet.
Uiteindelijk met het geluk van thuis en de levenslessen van verschillende trainers heeft hij zijn weg naar boven weer gevonden en is hij na een succesvolle carrière als teammanager bij Sparta Rotterdam eind 2022 in Waddinxveen eigen bedrijf gestart.
ONZE PARTNERS
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.